Csovajo fereg, A gyűrűsférgek

Index - Gazdaság - Hogyan nem lett semmi a milliós román féregbizniszből?

Csonka Viola Tubifex, a csovajo fereg kedvence!

gyermekek férgek gyógyszer száj tampon a mikroflóra dekódolásához

Ragadozó halaknak természetesen egészben kínáljuk. A mindenevő és a húsevő halak egyik kedvenc eledele a csővájó féreg vagy ismertebb nevén tubifex Tubifex tubifex.

barna belféreg gyermek kezelése férgek ellen

De mi is ez az élőlény és miért rajonganak érte annyira az uszonyosok? Egyszerűen azért, mert mindig "beszerezhető" és kiváló élő eleség. Fehérjetartalma kétszer akkora, mint a vízibolháé, amely a fiatal halak gyors növekedéséhez elengedhetetlen tápanyag, hiszen a test növekedése főleg fehérjéből adódik.

csovajo fereg

Emellett magas a vitamintartalma: található benne A-vitamin, amely a növekedésben, anyagcserében és a szaporodásban játszik kulcsfontosságú szerepet. Ezen kívül van benne D-vitamin a csontok felépítéséhez és B-vitamin a növekedési és vérképzési folyamatokhoz.

Orsóféreg, ostorféreg, galandféreg, szívféreg, bőrféreg, tűdőféreg...

Pozitív élettani tulajdonságait többek között annak köszönheti, hogy szerves anyagokban gazdag, iszapos vizek alján él. Ezzel az életformával magyarázható az a jelenség, hogy ha túletetjük halainkat, az el nem fogyasztott tubik beássák magukat az akvárium talajába, ahonnan szinte lehetetlen eltávolítani őket, sokszor csak a talajcsere segít.

  • Az eddig tárgyalt csoportokkal nem is állnak közelebbi rokonságban, hiszen testfelépítésük szelvényezett metameria.
  • Tudnivalók a Tubifexről A csővájó féreg akvarisztikai felhasználása A szaküzletekben télen-nyáron kapható, legáltalánosabb, tápdús élőeleség a Tubifex.
  • Giardia and coccidia treatment
  • Tubifex tubifex (csővájó féreg), a halak kedvence! - Gondozás
  • Gyógynövények a parazitákból a bélben protozoákban
  • Ankilostomiasis gyógyszerek

Etetéskor vegyük figyelembe, hogy az akváriumokba csovajo fereg tubifex nagyobb része mesterséges telepekről származik, amelyek általában sok szennyezőanyagot tartalmaznak.

Ezért etetés előtt alaposan meg kell tisztítani őket erős vízsugár alatt többször átmosni.

György Gábor közvetlenül a rendszerváltás után felismerte azt, amit az üzleti szereplők többsége csak az elmúlt években: milyen hatalmas üzleti lehetőségek vannak Romániában. Már ben elkezdte az akvarisztikában használt tubifexek importját hazánkba, majd részbeni tovább exportálását nyugat-európai országokba. Üzlet a szennyvízben Azok kedvéért, akik gyerekkorát a jólelkű nagynénik vagy a nemtörődöm nagybácsik nem színesítették egy böhöm nagy üvegtállal, benne guppikkal, aranyhalakkal, és más effélékkel, szóval nem jártasak az akváriumok világában: a tubifex, magyarul csővájó féreg, egy néhány centi hosszú, vöröses színű vékony gyűrűsféreg, a földigiliszta vízi rokona, amit az csovajo fereg tartott csovajo fereg táplálékául használnak. A csővájó féreg iszapban él, lényegében minden vízben megtalálható.

Jól bevált módszer, hogy a frissen megvásárolt tubifexet napig tároljuk, ezalatt kiürül a bélrendszere, így nem okoz emésztési zavarokat még a kényesebb belű halaknak sem. Hogyan tároljuk?

csovajo fereg

A tubifex nagyon oxigénigényes, ezért nem egyszerű a tárolása. A tubifexet szervírozhatjuk - halaink méretétől és falánkságától függően - egészben vagy felvágva is.

széklet a pinworm tojásokon

Mindig csak annyit adjunk, amennyit azonnal elfogyasztanak. Kapcsolódó cikkek.

  • Ascaris idegrendszer
  • Megjelenése[ szerkesztés ] Ennek a féregnek a testhossza  centiméter, vékony, vöröses színű gyűrűsféreg, a közönséges földigiliszta Lumbricus terrestris vízi rokona.

Lásd még