Internetes fergek, Számítógépes féreg

Számítógépvírusok: ismertetés, megelőzés és helyreállítás

hymenolepidosis szövődmények férgekből származó tabletták egyszer használatos személyek számára

Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szócikkben szereplő állítások helytállóak-e. Segíts megbízható forrásokat találni az állításokhoz!

internetes fergek

Lásd még: Internetes fergek Wikipédia nem az első közlés helye. Míg azonban a vírusok más végrehajtható programokhoz vagy dokumentumokhoz kapcsolódnak hozzá illetve válnak részeivé, addig a férgeknek internetes fergek szükségük gazdaprogramra, önállóan fejtik ki működésüket.

internetes fergek

A férgek gyakran a számítógép-hálózatokat használják fel terjedésükhöz. Terjedéséhez a BSD Unix -ban található programhibákat használta fel. Morrist az amerikai bíróság a három év felfüggesztett börtönbüntetésre, közmunkára és 10  dolláros pénzbírságra ítélte.

internetes fergek

Az önsokszorosításon kívül a féreg sokféle dologra beprogramozható, például a fájlok törlésére a gazdarendszeren, vagy önmaga elküldésére internetes fergek. Az újabban megfigyelt férgek több internetes fergek állományt is visznek magukkal. Még valódi ártó szándékú kód nélkül is súlyos fennakadásokat okozhatnak, csupán azzal, hogy sokszorozódásuk kiugróan magas hálózati forgalmat generálhat.

Például a Mydoom internetes fergek terjedése csúcsán világszerte észrevehetően lelassította az internetet.

Csendes Szörnyetegek S03 E04

Lásd még