Parazitaellenes kurzus, Gyakori kérdések – Állatorvostudományi Egyetem

Állatorvosi gyógyszertan 2 – Állatorvostudományi Egyetem

A félévvégi aláírás megszerzésének feltételei Az előadások rendszeres látogatása. Félévente legfeljebb három igazolt parazitaellenes kurzus engedélyezett az előadásokról l.

Gyakori kérdések

Az összes gyakorlat teljesítése l. Félévente legfeljebb három igazolt hiányzás engedélyezett a gyakorlatokról l. A hiányzásokat pótolni kell.

parazitaellenes kurzus

Útmutató a gyakorlatok teljesítéséhez A gyakorlatokon pontos időben, felkészülten kell megjelenni. A nem kellően felkészült hallgatók jelenlétét a gyakorlatvezető nem igazolja. A részvételt a parazitaellenes kurzus ellenőrzi, a hallgató a gyakorlat végén a névsort a nevénél aláírja.

Laborköpeny viselése kötelező.

Tekintse meg a témával kapcsolatos videót

Az ismeretek ellenőrzése, számonkérés a gyakorlatokon A gyakorlat sikeres teljesítésének feltételei Az ismeretek számonkérése a trichocephalosis vélemények szóban vagy írásban történhet. Parazitaellenes kurzus félév során három írásbeli számonkérésre kerül sor, melynek felépítése és időpontjai a részletes tematikában találhatóak.

A számonkérés az adott heti gyakorlat és a vonatkozó elméleti anyagot érinti, de a megelőző hetek témái is folyamatosan ellenőrzésre kerülhet. A gyakorlati számonkérések eredménye nem javítható. Amennyiben a hallgató felkészülése és feladatvégzése parazitaellenes kurzus megfelelő, a gyakorlatot egy másik időpontban pótolni kell l. A sikertelen írásbeli számonkérés javítására a félév ideje alatt nincs lehetőség.

ostorférge fonálférgek

Az igazolást írásban kell bemutatni a gyakorlatvezetőnek. A gyakorlatok pótlásának rendje Ha a hallgató parazitaellenes kurzus csoportjának a gyakorlatán nem tud megjelenni, az adott héten teljesítheti a gyakorlatot a másik csoportnál, feltéve, hogy elég hely áll rendelkezésre a teremben.

Bőrférgesség - csak egyszerűen

Ez előzetes egyeztetést követel az adott gyakorlatvezetővel. Egy félév során összesen 2 gyakorlatcserére van lehetőség, ezek tényét a gyakorlatvezetők rögzítik.

Parazitaellenes gyógynövénygyűjtemény - Nők

Ezen felül a csere nem engedélyezett és hiányzásnak számít. Továbbá a gyakorlatról való igazolt hiányzás esetén, vagy a nem megfelelően teljesített gyakorlatok pótlására a gyakorlatvezetővel előre egyeztetett időpontban a szorgalmi időszak végén van lehetőség.

Itt jársz: Főoldal » Hogyan küzd a paraziták a bélben természetesen Hogyan küzd a paraziták a bélben természetesen

Félévközi beszámolók, zárthelyi dolgozatok A második félévben a hallgatók két alkalommal írnak zárthelyi dolgozatot. Az időpontokat, a témaköröket és a felépítést a részletes gyakorlati tematika tartalmazza.

Hogyan küzd a paraziták a bélben természetesen - adam

Aki nem ad be dolgozatot pl. Ha a parazitaellenes kurzus a pót ZH idején nem tud megjelenni, akkor az elégtelen teljesítménynek minősül. Amennyiben a hallgató a pót ZH alkalmán sem tud jelen lenni, vagy elégtelen eredménnyel zárul, úgy a szemeszter végén a parazitaellenes kurzus ZH témaköreiből egy összefoglaló ZH-t írhat, melynek időpontját a Tanszék később fogja kihirdetni.

Számonkérési követelmények Amennyiben a hallgató nem teljesíti a gyakorlati feltételeket vagy valamelyik ZH és pót ZH parazitaellenes kurzus elégtelen, a félév végén az összefoglaló ZH-n lehetősége van javítani.

Az összefoglaló ZH a két ZH témaköreiből épül fel.

milyen tabletták a férgek számára

A félév végén záróvizsgát kell tenni, mely szóbeli elméleti és írásbeli gyakorlati vizsgából áll. Vizsgára az jelentkezhet, aki a két félévet sikeresen teljesítette és az aláírást megkapta. Parazitaellenes kurzus írásbeli vizsga felépítése és időpontjai parazitaellenes kurzus részletes tematikában található.

megszabadulni a paraziták népi gyógyszerek

Három sikertelen írásbeli vizsga után a hallgató egy vizsgalehetőséget elveszít. A szóbeli elméleti vizsga előfeltétele a sikeres írásbeli vizsga. A szóbeli vizsga során a hallgató két tételt húz, melyre 30 perc felkészülési időt kap.

Hogyan küzd a paraziták a bélben természetesen

Mindkét tételt legalább elégséges szinten kell tudni. A vizsgával kapcsolatos szóbeli tételek kihirdetésére és a vizsgára szükséges dózistáblázat kiadására február végén kerül sor.

A vizsgával kapcsolatos általános szabályokat a TVSZ tartalmazza.

paraziták kimutatása és kezelése szívférgesség tünetei

Ajánlott irodalom Állatorvosi Gyógyszertan I. Budapest, Állatorvosi Gyógyszertan II. Állatorvosi Gyógyszertan III. Állatorvosi gyógyszerrendeléstan, Budapest Elektronikus jegyzetek és óravázlatok honlapról jelszóval érhető el.

parazitaellenes kurzus

Lásd még