Trichinella szaporodás

A trichinózis – Dénes Ottó

Trichinella-fertőzést kapott három Trichinella szaporodás megyei személy A fertőzést egy nem rég levágott sertés be nem vizsgált húsának fogyasztása következtében kapták el egy család tagjai. A Hargita Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság szóvivője, Ladó Zsolt arról tájékoztatta portálunkat, hogy az intézmény székelykeresztúri kirendeltségének munkatársai Trichinella szaporodás jártak a helyszínen, hogy megvizsgálják az esetet, végleges jelentés azonban csak hétfőn Trichinella szaporodás.

A trichinózis

Amint megtudtuk, az állategészségügyi igazgatóságot a család háziorvosa Trichinella szaporodás az esetről, miután a három személy kórházba került, és bebizonyosodott, hogy fertőzött húst fogyasztottak. A családorvos felvette a kapcsolatot a családtagokkal annak érdekében, hogy kiderüljön kik ehettek még a húsból, és őket is időben kezelhessék. Az igazgatóság egyébként még szerdán mintát vett a hústermékből, és laboratóriumi körülmények között kimutatták az élősködő fonalféreg jelenlétét.

A teljes Trichinella szaporodás mintegy 50 kilogramm húst — elkobozták és biztonságos körülmények között ezután megsemmisítik.

Trichnilla Spiralis- Trichinosis

A trichinella néhány milliméter hosszú féreg és a vékonybélben él, ivarosan szaporodik, a nőstények elevenszülők. A Trichinella szaporodás lárvák kifúrják magukat a vékonybélből, majd a vér- és nyirokereken át az izomzat különböző részeibe sodródnak, ahol betokozódva inaktívvá válnak.

gyanús férgek típusú férgek, hogyan kell kezelni

Az ember leggyakrabban akkor betegszik meg, ha nyersen fogyaszt fertőzött sertéshúst. Emberben a fertőzés olykor halálos kimenetelű szívizomgyulladáshoz vezethet. Forrás: Wikipédia Ladó Zsolt felhívta a figyelmünket, Trichinella szaporodás valaki disznót vág, és időben, még a fogyasztás előtt állatorvosnál bevizsgáltatja a húsát, akkor amennyiben trichinellával volt fertőzött az állat, a tulajdonosa visszakapja annak értékét az aznapi piaci áron.

trichocephaliasis feladatok

Az etédi család nem vizsgáltatta be időben a húst, ezért ők nem jogosultak a kártérítésre. Kapcsolódó anyagok.

a paraziták testének egyszerű megtisztítása

Lásd még