Parazita ciszták

Echinococcosis

hogyan lehet megelőzni a férgektől egy felnőttig

Iszonytató dolgokat találtak egy fiatal férfi agyában Origo Amikor az orvosok a konkrét okokat kezdték keresni, azt találták, hogy a páciens többi szervét is ellepték a galandféreglárvák által képzett ciszták. A The New England Journal of Medicine című orvosi szakfolyóiratban megjelent esettanulmány szerint a 18 éves parazita ciszták férfi epilepsziás parazita ciszták fordult orvoshoz, emellett zavart volt, jobb szeme alatt duzzanat keletkezett, valamint jobb heréje is érzékeny volt az érintésre.

ascaris életciklus

Az MRI-felvétel kimutatta, hogy az agy külső burkában számos ciszta van jelen. A véreredmények megerősítették, hogy a férfi ciszticerkózisban szenved.

parazita ciszták Szezám férgek

Ez egy szöveti fertőzés, amelyet a galandféreg Taenia solium fiatal fejlődési parazita ciszták ciszticerkusz okoz. A fertőzés akkor alakul ki, ha valaki a galandféreg petéit elfogyasztja" — nyilatkozta az egyik kezelőorvos, dr. Nishanth Dev.

parazita ciszták jellemző a bika szalagféregre

Hozzátette: a peték általában a nem megfelelően megfőzött vagy átsütött ételekben bújnak meg, de bekerülhetnek az ivóvízbe is. Mivel a páciens vegetáriánus, ezért emberi fekáliával szennyeződött zöldségekkel és gyümölccsel kerülhetett a parazita a szervezetébe.

parazita ciszták erős felnőttkorú gyógyászat a férgekről

Forrás: The New England Journal of Medicine Az Egészségügyi Világszervezet jelentése szerint a ciszticerkózis a mezőgazdaságból élő közösségekben, illetve Afrika, Ázsia és Latin-Amerika fejletlenebb országaiban gyakori probléma, ezekben a régiókban az epilepsziás rohamok mintegy harmadáért a galandférgek a felelősek. A WHO becslése alapján 2,56 és 8,3 millió közé tehető a ciszticerkózisban parazita ciszták száma, habár számos betegnél konkrét tünetek nem jelentkeznek.

A mostani esettanulmányban ismertetett példa extrém ritka.

giardien bei katzen behandeln

Sajnos a férfi annyira súlyosan fertőzött volt, hogy az orvosok nem tudták meggyógyítani parazita ciszták legerősebb gyógyszerekkel sem, két héttel a diagnózis után elhunyt.

Lásd még