Toportyan férgek. Toportyán Férgek

toportyan férgek

Támogass te is!

toportyan férgek

A szomszédos országokból átvándorolt aranysakál veszélyezteti Veszprém megye apróvad- és őzállományát — tájékoztatta a Veszprém Megyei Kormányhivatal. A nádi farkasnak, toportyánnak, toportyánféregnek vagy csikasznak is nevezett aranysakál Sümeg térségében bukkant fel először, de toportyan férgek első példány pár hónap múltán eltűnt.

toportyan férgek

A nádi farkas folyamatos jelenléte Tótvázsony környékén kezdődött től: akkor egy párt regisztráltak, majd rövidesen egy egész populáció alakult ki és vette birtokba a környéket. Toportyan férgek hazánkban korábban kipusztult, eltűnt ragadozó vad a dél-szláv háború hatására fokozatosan ismét megjelent az országban. Magyarországon az élőhelyi adottságok megfelelőek az aranysakálnak, mivel tápláléka a fácán, fogoly, nyúl, rágcsálók, élőhelye a nádasok, a bokros, elhanyagolt, műveletlen mezőgazdasági területek, mint például a felhagyott szőlők, legelők, szántók.

toportyan férgek hány kerekférgek tojást hoznak egy nap

A nagyüzemi gazdálkodás megszűnésével az es éveket követően sok terület parlagon maradt, amik megfelelő élőhelyévé váltak a toportyánnak azért is, mert természetes ellensége nincsen, és a tapasztalatok szerint ahol az aranysakál megjelenikott a rókaállomány csökken. Véleménye szerint a ragadozó faj veszélyezteti az apróvad- és őzállományt, elfogja a gidákat és a sutákat, mivel falkában való vadászatot is folytat.

bactefort átverés

Az eddigi adatok alapján kimutatható károkat még nem okozott az aranysakál, de ha hasonló ütemben szaporodik, várhatóan toportyan férgek belül érzékelhető lesz a károkozása. Az aranysakál ellen egyéni vadászattal, vagy kotorékozással lehet védekezni.

hogyan lehet gyorsan megszabadulni a parazitatablettáktól

Lásd még